Ets a:  Inici » News  » Vint anys de Marquesat

Vint anys de Marquesat


El  2014, serà un any molt especial, ja que la nostra associació, compleix 20 anys, durant aquest període tant prolongat, hem visitat pràcticament tots els pobles de la Noguera, donant a conèixer tots els indrets, pam a pam, hem vist art romànic, gòtic, barroc, renaixentista i neoclàssic. També hem tocat el tema dels artesans, prehistòria, historia, geologia, paleontologia, hem organitzat conferencies i simposis (Camarasa, Cubells i Vilanova de Meià) i també em col·laborat junt amb altres entitats comarcals en sortides conjuntes. També ens em desplaçat al Segrià i Lleida capital, l’Urgell, El pla d’Urgell, la Segarra, els dos Pallars, l’alt Urgell, El Solsonès, El Bages, El Priorat, Les Garrigues, El Bergada, La Conca de Barbera, La Llitera, L’alta Ribagorça, La Baixa Ribagorça, El Cinca Mitja i El Baix Cinca.
A nivell internacional l’any dos mil varem fer un intercanvi cultural amb l’Associació Cervantes de la població francesa de Niça.

Que farem el 2014?

Encetarem les sortides el dia 8 de Març amb una xerrada organitzada per l’Associació de dones de Butsènit d’Urgell i el Centre Excursionista de Balaguer L’endemà farem una caminada pel terme de Butsènit d’Urgell, on veurem els atractius de les cabanes de pedra seca, en acabar ens espera una petita sorpresa. El dia 18 d’Abril, divendres Sant, ens endinsarem a la Segarra on visitarem Torà i l’aguda, un poble encisador i ple d’encant. El dissabte 17 de Maig, voltarem tot el dia de poble en poble , visitarem (Bellmunt, Penelles i Bellcaire ). El dissabte 7 de Juny ens desplaçarem al Solsonès, on gaudirem de la geologia de la serra de Busa , el riu d’Ora i el monestir de Sant Pere de Graudescales. El 5 de Juliol tenim una cita Alòs de Balaguer amb les Tretzenes Jornades de la Prehistòria a les Terres del Marquesat. Ja estem a l’agost el dia 6, conferencia de geologia a Camarasa i el dia 7 d’Agost ens desplaçarem al la Vall Fosca on descobrirem la seva geologia i el paisatge, No podia faltar una visita a la Seu (Capital de l’alt Urgell) on el dia 12 d’agost visitarem la Catedral el Museu Diocesà i donarem un tomb pel Parc del Segre. El dia 18 d’agost ens trobarem com a casa, dins del extens municipi d’Artesa de Segre, donarem un tomb per Anya on visitarem els trulls restaurats. El dia 21 d’agost, desprès de visitar l’Observatori Astronòmic del Montsec d’Ares i gaudir de les vistes impressionants de tota la Vall d’Ager, farem el dinar de cloenda de les rutes d’estiu i gaudirem d’un audiovisual força interessant. Per tancar el programa el dia 20 de Setembre, anirem a Lleida on visitarem el Castell Templer de Gardeny i con que no hem acabat l’elusió, ni les ganes de treballar, encara ens queden temes suficients per vint anys mes.

L’equip de Les Terres del Marquesat.

>>> Descarregueu-vos el programa d'activitats 2014

[Publicat: 27-12-2013]Versió imprimible

Modificat el  21/12/2014 12:03

Vint anys de Marquesat