Ets a:  Inici » News  » Reportatge de la sortida a Alòs de Balaguer

Reportatge de la sortida a Alòs de Balaguer


Dissabte 3 de juliol ens varem desplaçar a Alòs de Balaguer per gaudir de 2 events importants.Primerament, donant un tomb per la natura d'Alòs a través del seu patrimoni geològic, de la mà d'en Josep Roqué, membre de les Terres del Marquesat, copsàrem la procedència i formació dels travertins dits popularment pedra tosca. N'hi ha al salt del Molí de Dalt, al barranc del Prat i també a la part del poble amb les cases suspeses que ens recoden a Conca. També s'assenten sobre el travertí.

Sobre les 19h ens desplaçarem a la partida de Sant Julià on hi ha un fenomen geològic dels més importants de la zona, els del poble en diuen la Pedra. Aquesta petita elevació punxeguda i de forma irregular, està formada d'ofita, pedra volcànica, roca emprada en la construcció de l'AVE.

També varem parlar dels conglomerats de la Cova del Parco.

Després de visitar l'església de Sant Feliu, on en Ramon Bernaus, membre de les Terres del Marquesat, ens explicà de manera breu i entenedora els retaules de Sant Pere Màrtir i de la Verge de la Paloma.

Per finalitzar, a les 20.45h va tenir lloc la Conferència: "Les joies a la prehistòria" al casal social del poble, coincidint amb les 9es Jornades sobre la Prehistòria a les Terres del Marquesat, amb la col·laboració de l'ajuntament d'Alòs. La conferència va córrer a càrrec de Maria Àngels Petit i Xavier Mangado. Va ser com sempre de gran interès cultural.

>> Mireu les fotos a la galeria d'imatges

Publicat: 11 de juliol de 2010Versió imprimible

Modificat el  31/08/2010 00:31

Reportatge de la sortida a Alòs de Balaguer