Ets a:  Inici » News  » Crònica de la sortida a la Vall Ferrera

Crònica de la sortida a la Vall Ferrera


El passat dimarts dia 11 d'agost varem anar a la Vall Ferrera on érem un bon grup: persones vingudes d'Alós de Balaguer, Artesa de Segre, Cubells, Camarasa, Marcobau,Manresa i Vilanova de Meià.
Varem esmorzar pel camí a l'àrea de les Morreres i desprès del àpat varem fer postres a base de magdalenes de poma del Forn del Lluís de Camarasa,una degustació de mistela i cafè, tot organitzat pel Marquesat. Sobre les 10h30 varem arribar a Alins de Vall Ferrera on varem visitar el Museu de la Farga de Casa Sintet en dos grups. És un espai magnífic que tot turista que va a aquesta població no pot deixar de visitar ja que hi ha tots els components amb ferro que un pot imaginar: des de la transformació fins l'elaboració de diferents tipus de ferradures, reixes, estris del camp, esquelles, claus, panys, cadires de muntar a cavall,esquís i també tota la documentació d'aquesta família emparentada amb el general Moragues.  Tot això molt ben explicat per la Joana Casimiro i les seves germanes que son filles dels propietaris d'aquest museu.

Desprès ens desplaçarem a la zona del martinet, on hi ha tot el procés de fusió del ferro i hi ha una reproducció d'una carbonera de carbó vegetal, el forn de fusió i el Martinet que es un mall d'uns 800 quilograms impulsat per la força Hidráulica del aigua, tot el conjunt esta protegit per una reixa metàl·lica, adornada amb elements en forma d'objectes, fets amb forja. La visita és molt complerta i dura una hora i mitja visitant les dos coses amb les germanes Casimiro secundades per en Josep Mª Mata (Catedràtic emèrit de la UPC de Manresa), va ser tot un valor afegit a la visita.

Acte seguit els mes agosarats, varem pujar a l'ermita romànica de Sant Quirze, des d' on en Ramon Bernaus (Catedràtic Emèrit del IES d'Agramunt ) ens va donar unes pinzellades d'història i des d'on es divisa una bonica panoràmica del poble d'Alins i tots els pics que l'envolten i també una torre medieval on ens varem fer una foto de quasi tot el grup menys set persones que es van quedar al poble.

A les 14h 30mi estàvem dinant al Hotel Salòria, on varem degustar uns plats de porc senglar exquisits i vedella amb denominació d'origen del Pirineu. Havent dinat i relaxats, varem visitar l'església de Sant Vicenç d'estil barroc amb l'explicació del nostre historiador en Ramon Bernaus.

 Per últim, varem anar en direcció Àreu on hi ha les restes de l'antiga Farga de Santa Maria de la Torre, propietat de la família del Museu de la Farga d'Alins de Vall Ferrera. Desprès de l'explicació pertinent per part den Josep Mª Mata, ens acomiadarem fins al pròxim dia 17 d'agost, que ens retrobarem al Espai Orígens de Camarasa on el nostre membre de l'associació Josep Roqué, a les 20h, impartirà una interessant conferencia titulada "El canvi climàtic és cert o no és cert" i el dia 18 farem la sortida cultural al Patrimoni amagat d'Agramunt.

Us esperem a tots per gaudir d'una estona agradable entre amics.

L'equip de Terres del Marquesat
[Publicat: 15-08-2015]Versió imprimible

Modificat el  30/09/2015 20:40

Crònica de la sortida a la Vall Ferrera