Ets a:  Inici » News  » Resum sortides a la Pobla i cloenda d'estiu

Resum sortides a la Pobla i cloenda d'estiuTot seguit us fem un resum de les 3 darreres activitats de les Terres del Marquesat: una conferència sobre el canvi climàtic, la sortida cultural a la Pobla de Segur i la sortida de cloenda de les activitats d'estiu.

Conferència: "Solucions sobre el canvi climàtic"

El dia 18 d'agost el nostre company de Terres del Marquesat en Josep Roqué i Buscató va fer una  conferencia titulada "Solucions al canvi climàtic".  Aquest acte va tenir lloc a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Vilanova de Meià i varen assistir de l'ordre d'unes quaranta persones i en acabar van fer varies preguntes al conferenciant ja que el tema era força interessant.

Sortida cultural a la Pobla de Segur. Visita al Comú de Particulars, Molí de l'Oli i Sant Miquel del Pui.

Divendres 19 d'agost. Varem arribar a aquesta població a les 9h 30 i ens retrobarem amb un vell amic, en Llorenç Sánchez i Vilanova que ens va conduir al edifici del Comú de Particulars, una sala on es fan exposicions i xerrades culturals i ens va fer una xerrada explicant-nos la historia d'aquesta entitat i ens va obsequiar amb un llibre que explica tot el procés d'aquest entitat. Acte seguit varem donar un tomb per la planta baixa on un dels membres d'aquesta entitat ens va explicar que estaven duent a terme una remodelació de la sala d'exposicions. Continuarem la visita pels entorns de la Casa Mauri on hi ha l'ajuntament i una escultura dedicada al general Moragues.

Acte seguit varem visitar el Molí del Oli, on hi ha una fornícula amb una figura de Sant Josep, feta pel escultor Llimona de la mà d'en Llorenç Sánchez varem endinsar-nos en l'historia d'aquest edifici i també varem gaudir de les peces de museu que alberga. Continuarem la visita i vam pujar a Sant Miquel del Pui, on hi ha la vella ermita romànica molt ben restaurada i la nova també està en molt bon estat de conservació tant l'exterior com l'interior  amb unes pintures perfectes. Amb 25 anys aquest lloc és desconegut, ja que ha canviat  i es nota una gran millora en tots els aspectes hi ara amb el camí d'accés recentment acabat.

Desprès de dinar a l’Hotel Solé, fer una llarg sobretaula i parlar de temes literaris el nostre bon amic ens va obsequiar amb uns llibres de la seva gran producció, els quals va signar. Ens acomiadarem d’en Llorenç i la seva esposa Laura que també ens va acompanyar durant el dinar. Ens omple el cor de joia el que hagi estat homenatjat i nombrat fill adoptiu de la Pobla de Segur i l’any passat li varen atorgar la Creu de Sant Jordi. Per molt anys Llorenç que pugueu gaudir d’aquesta clarividència que us caracteritza.

Cloenda de les Activitats d'Estiu: Visita a Foradada, Els Tres Rubions, Marcovau, El Celler  Rubió de Sols i la Botiga Museu d'en Vicent Roca d' Artesa de Segre

Dimarts dia 23 d'agost.
Per finalitzar les rutes d'estiu ens varem posar en mans del nostre company i col·laborador en Ramon Canyelles. Amb ell varem sortir de Cubells a les 9h i ens varem ajuntar amb la resta de la gent a la cruïlla d'entrada del poble de Foradada, varem emprendre el rumb fins a Rubió de Mig on varem donar un tomb sense baixar dels vehicles i varem contemplar l'església de Sant Miquel. Retornarem a Rubió de Dalt on varem agafar la pista que du a Rubió de Sols, però abans vam fer una parada tècnica per contemplar un niu d'a metralladores de la passada Guerra Civil situat a la Serra del Munt.


Continuarem fins arribar al Celler de Rubió de Sols on ens esperava la Judit Sogas (enòloga) i propietària d'aquest celler i de les vinyes que l'envolten. Ja ens tenia una taula molt ben muntada on ens varem assentar per esmorzar de camp, ens va servir un xarel·lo fresquet que hi cantaven els àngels, un dels millors vins de Catalunya. En acabar varem servir les típiques magdalenes de poma del forn d'en Lluis de Camarasa i cafè amb gotes el que va voler, desprès la Judit ens va endinsar en el món de la vinya que a l'estar situada prop del riu Segre té un microclima molt apropiat pel vi. Ens varem fer la foto de grup pertinent i qui més qui menys tothom va comprar vi.

Ens acomiadarem  i continuarem direcció a Foradada on en Ramon Canyelles ens va portar a l'església i també varem anar a veure el bust del gran guerrer medieval Arnau Mir de Tost i en Ramon ens va explicar la llegenda del forat de Foradada, que per cert dona nom al poble. Per finalitzar varem anar fins a Marcovau, on ens esperava el senyor Antoni Amigó un home polifacètic que és campaner, sauri i altres coses. Mentre descansàvem a l'ombra dels arbres que hi ha vora la font,  la nostra bona amiga Rit Caljow ens va explicar com va anar a parar a viure en aquest poble ja que ella i el seu marit són holandesos.

De la mà del senyor Antoni Amigó, varem anar a l'església romànica de Sant Salvador on ens va fer uns tocs de campana d'obús amb les dos que hi ha en aquesta església i per acabar ens va fer una demostració de la seva professió de sauri, amb dos varetes de lledoner va marcar perfectament la zona per on passa el Canal d'Urgell sota el túnel de Montclar que passa sota Marcovau.

Per  acabar el dia varem anar a dinar al Restaurant del Pont d'Alentorn i en acabar varem donar el diploma pertinent al Manel Bergés i la Nuria Barull i acte seguit, varem fer un brindis amb una copa de cava per acomiadar l'estiu . A continuació el nostre company en Josep Roqué va passar un audiovisual amb totes les vivències de les rutes d'estiu. Sobre les cinc de la tarda ens varem dirigir a Artesa de Segre on varem gaudir del últim acte que va consistir en visitar una Botiga Museu dels anys 40 del segle passat que es deia Cala Petit i és propietat de Vicent Roca. Des de la nostra associació donem gracies aquesta família per la seva gentilesa d'obrir-nos aquest establiment exclusivament per nosaltres. Gracies a tots per la vostra assistència i si no hi ha res de nou continuarem al setembre dia 17, on anirem a Montgai i Butsènit, i veurem  la tecnologia del sabó i unes miniatures molt interessants.

[Publicat: 27/08/2016]

 Versió imprimible

Modificat el  15/10/2016 19:03

Resum sortides a la Pobla i cloenda d'estiu