Ets a:  Inici » News  » Article sortides juliol/agost

Article sortides juliol/agost


Us fem cinc cèntims de les darreres sortides culturals del mes de juliol i primera quinzena d'agost.

Sortida a la presa de Santa Anna i Castillonroi

El dissabte 23 de Juliol, vàrem posar rumb a la presa de Santa Anna, on el Sr. Felix Andreu, tècnic de la Confederació d'aigües del Ebre, ens va explicar tot el sistema de regadius, d'una manera entenedora i distesa.

Després de dinar a les piscines de Castillonroi, vàrem visitar l'església de la Assumpció i una de les cases més importants del poble de nom Monturiol, ens acomiadarem del poble tot contemplant el monument al carro i la cova del Dugo.

El nostre agraïment per al Sr.Antonio  Fondevila alcalde de la localitat, Mercedes Miranda, tècnica del Aula de la Naturaleza i les Sres. Teresina i Mª Angeles Monturiol.

 
Sortida Geològica a Sant Llorenç de Morunys

Saltem al més d'agost i va de geologia , concretant el dissabte dia 6. En Josep Mª Mata catedràtic de la UPC i membre de Les Terres del Marquesat ens va muntar el recorregut que va des de Solsona a Sant Llorenç de Morunys, passant per la Coma i la Pedra i les fonts del Cardener, també vàrem anar al peu del santuari de Lord. Efectuarem varies parades en punts geològics d'interès. Per la tarda vam donar un tomb pel poble i vam entrar a l'església i el claustre tot un prodigi del art Barroc.

 
Sortida a Covet, Castell de Llordà i estanys de Basturs

El Dimecres dia 10, vàrem trepitjar els dominis d'Arnau Mir de Tost un poderós senyor feudal on apareixia la seva firma en molts del tractats de l'època. Covet, el Castell de Llorda i els estanys de Basturs  son noms relacionats amb aquest personatge.

La visita guiada a l'església de Santa Maria de Covet i al Castell de Llordà la va efectuar la Mariona fent una explicació molt complerta i amb total dedicació.

A continuació passarem de llarg Isona i vàrem arribar als estanys de Basturs on en Josep Roqué ens va donar una lliçó de hidrogeologia.

Després de dinar al pintoresc poble de Figuerola d'Orcau, vam efectuar una breu visita a la capella de la Mare de Deu del Prat on han restaurat unes precioses pintures barroques. Vam tenir un guia d'excepció: el batlle de la localitat.

Vàrem acabar la visita a la granja de Formatges Vilavella de Basturs tot fent-ne un tastet dels diferents tipus  que són delicatessen, tot això molt ben explicat per la Dolors,  la propietària dotada d'una gran amabilitat  i simpatia.

[Publicat: 14-08-2011]Versió imprimible

Modificat el  20/10/2011 17:27

Article sortides juliol/agost