Ets a:  Inici » News  » Sortida al Montsec i Congost de Terradets

Sortida al Montsec i Congost de Terradets


El passat diumenge dia 5 de març, varem encetar les sortides culturals de Terres del Marquesat conjuntament amb el CEB (Centre Excursionista de Balaguer) amb una sortida curta però intensa de contingut. El nom era El Montsec i el Congost de Terradets.
Amb el curt trajecte de 4,5 km, que va començar des de l’aparcament de la Font de les Bagasses varem passar per davant del Forat del Or, traspassarem el pont medieval de la Rajola i varem agafar un sender a ma esquerra, que transcorreper la marge dreta del riu Noguera Pallaresa, aigües avall on en Josep Roqué  (expert en geologia) va explicar d’una manera didàctica i entenedora el procés que amb molts milions d’anys havia fet el Montsec, amb els tres rius que travessen pels tres congosts: el Montrebei, per la Noguera Ribagorçana, Terradets per la Noguera Pallaresa i el Pas Nou per el riu Boix. També vaig comentar les línies 3 i 4 de 110 kv d’alta tensió centenàries, que van de la central de Camarasa fins a Tremp.

Desprès d’esmorzar de camp, vora un camí medieval amb varies corbes en sentit descendent i que porta direcció  a Àger, en Paco Antillach del  CEB ens va explicar el tros de ruta que faltava, molt curta, però molt dreta per arribar a la nostra meta, que era les ruïnes del castell, poble i ermita de Sant Miquel de Mallabecs. En arribar a l’ermita esmentada en Ramon Bernaus (llicenciat amb història) ens va explicar com eren aquests tipus de llogarets que daten del segle XI  i que van ser els primers pobladors, quant els cristians varen foragitar els àrabs d’aquesta zona.

Ens varem fer la foto de grup que en total érem unes 22 persones i varem acabar la ruta sobre la 1.15h del migdia.

La pròxima sortida serà  per Divendres Sant,  dia 14 d’abril a Tàrrega la capital de l’ Urgell on visitarem els museus de Cal Trepat i Comarcal i donarem un tomb per la ciutat on destaquen alguns edificis nobles.

Francesc Gessé
Terres del Marquesat
[Publicat: 07-03-2017]

 Versió imprimible

Modificat el  20/10/2017 18:20

Sortida al Montsec i Congost de Terradets