Ets a:  Inici » News  » Conferència-col·loqui a Almacelles a càrrec de Josep Roqué

Conferència-col·loqui a Almacelles a càrrec de Josep Roqué


Aquest 23 de març, coincidint amb " El Dia Mundial de la Meteorologia", el nostre company Josep Roqué i Buscató va impartir una conferència a l'Aula d'Extensió Universitària d'Almacelles sobre la realitat del canvi climàtic, amb el títol "El Canvi Climàtic és cert o no és cert?".

Després d'una introducció sobre alguns conceptes generals, com la diferència entre clima i temps atmosfèric, l`efecte hivernacle i les seves causes, mostrà com a partir de la revolució industrial hi ha un augment de la concentració de gasos d'efecte hivernacle (anhídrid carbònic, metà, òxid nitrós, hidrocarburs, fluorats, etc.) en la nostra atmosfera.

Avui dia hi ha un ampli consens entre la comunitat científica en que l'augment de la concentració d'aquests gasos està causant un canvi climàtic al nostre Planeta; que origina tot una sèrie d'amenaces a la Biosfera.

L'impacte ambiental i social d'aquest canvi climàtic dependrà fonamentalment de com evolucionen les societats humanes en termes polítics, demogràfics, econòmics i tecnològics.

Malgrat l'augment irreversible de la temperatura mundial, la conferència acaba amb un missatge optimista: la humanitat disposa dels coneixements necessaris per rebaixar la generació d'aquests gasos i els últims acords de Paris (desembre 2015) i Marrakech (Novembre 2016) indiquen que la quasi totalitat dels països comencen a treballar per lluitar contra aquest problema, un dels més greus en que s'enfronta la humanitat.

Josep Roqué
Terres del Marquesat
[Publicat: 27/03/2017]Versió imprimible

Modificat el  24/05/2017 22:17

Conferència-col·loqui a Almacelles a càrrec de Josep Roqué