Ets a:  Inici » News  » Passejada poètica per les fonts d'Alòs de Balaguer

Passejada poètica per les fonts d'Alòs de Balaguer


El passat dissabte dia 7 de Juliol, vàrem  encetar una passejada poètica per les fonts del poble d'Alòs de Balaguer, lloc on el nostre desaparegut bon amic en Màrius Batlle de Cala Combina  es va inspirar per deixar-nos tot el seu llegat poètic.
El poble d'Alòs pot estar joiós d'haver tingut una persona que l'hagi estimat tant,  plasmant amb la seva obra, tots els racons i contorns fent menció de la natura el terme amb les seves partides corresponents, l'ermita romànica de Sant Miquel i el Castell i la perla principal la Font del Prat.

Assistiren al acte unes vint i cinc persones entre familiars i gent vinguda de Cubells, Camarasa, Vilanova de Meià, Agramunt, Barcelona i Alòs, en tot moment gaudirem de la companya d'en Lluis Soldevila el Batlle d'Alòs.

Per acabar parlarem de qui era en Màrius Batlle 1918-2010, nasqué a Barcelona de pare barceloní i mare d'Alòs de Balaguer.

Va ser tal vegada l'enyorança que va sentir la seva mare en haver de deixar el poble a l'edat de 7 anys, que li va transmetre al seu fill, en Màrius, l'estimació per Alòs. O pot ser la bonhomia dels seus habitants de la que tant fa esment en el seus poemes dedicats a la Noguera.

Contrastant amb el tecnicisme de la seva professió com a fabricant d'aparells de mesura elèctrica, la poesia sempre ha estat present en la seva vida. Durant el seu festeig ja deixava entreveure la poesia que tant va conrear en la seva vellesa.

L'any 2003 va editar un llibret anomenat Brancalls poètics dedicats a la Noguera en el qual destaca la gran observació del territori i dels detalls més mínims, mostrant el gran coneixement de tots els racons del poble. Després la inspiració no va parar de fluir i cada any editava un recull dels seus poemes.

2004-Poesies cordials: amor i bondat
2005-Poesies cordials: amor i bondat (2ª part) i llavor cristiana
2006-Poesies cordials: comentaris rimats. Poemes
2007-Florilegi de poesies cordials i familiars. Encenall de nostres vivències i comportaments
2008-El camí del cristià. Poesies i poemes.
2009-La poesia ens dona un alè de vida

La nostra associació va fer entrega a les tres filles d'en Màrius: Assumpció, Teresa i Montserrat les quals  representaven a la seva mare, d'un diploma dedicat a en Màrius i també una planta natural. Per tancar l'acte elles van entregar un exemplar de Poesies cordials: comentaris rimats. Poemes als assistents tot un acte ple d'amistat i germanor, qualitats que en Màrius les duia dins el seu cor.

Francesc Gessé
Terres del Marquesat
[Publicat: 09-07-2012]Versió imprimible

Modificat el  07/07/2019 12:30

Passejada poètica per les fonts d'Alòs de Balaguer