Ets a:  Inici » News  » Conferència i sortida a la Llitera

Conferència i sortida a la Llitera


Crònica de la conferència de Josep Maria Mata el passat 14 d'octubre a Camarasa i de la sortida cultural a la comarca de la Llitera el dissabte 15.

El divendres dia 14 d'octubre a les 8 de la tarda va tindre lloc al Casal de Camarasa una interessant conferencia titulada :  El gran espoli de Castella a Sudamèrica. El Cas de Potosí, de la seva gent i del Patrimoni

El conferenciant va ser el Dr. Josep Ma Mata-Perelló, Catedràtic de mineralogia de L'UPC de Manresa i Cap de l'expedició de L'UNESCO sobre el Patrimoni Mundial al Potosí.

A la conferencia hi varen assistir unes quaranta persones de diferents llocs, entre altres Camarasa.

També us convidem a llegir aquest article d'en Josep Maria Mata publicat al diari Regió 7. Cliqueu al logo per descarregar-lo en pdf:


Sortida geològica per La Llitera ( Albelda, Tamarit, ... )

El dissabte dia 15 d'octubre i de la ma d'en Josep Ma Mata Perelló, catedràtic de la UPC i membre de la nostra associació, ens endinsarem a les terres germanes de la Llitera, on varem gaudir del anticlinal de Tamarit, els Aljubs que son uns dipòsits excavats a la pedra arenis ca per emmagatzema l'aigua de pluja, possiblement d'època musulmana. També en aquesta zona hi han antics forns en desús de ceràmica i alguna guixera, no hem d'oblidar que estàvem a la zona de guixos de la formació Barbastro.

A Tamarit varem visitar l'església de Santa Maria la Mayor on el Mossèn ens explica d'una manera amena i col·loquial la seva historia i el procés de restauració, la porta principal es romànica , molt restaurada i al l'interior destaca el cimbori que es igual que el de la Seu Vella de Lleida, el sostre de la sagristia es molt interessant així com també el seu absis romànic.

Desprès de dinar i donar un tom pel Carrer de Cavallers on hi ha les cases amb mes historia de la població, ens acomiadarem de les sortides culturals d'aquest any. 

[Publicat:  20 d'octubre de 2011]Versió imprimible

Modificat el  07/07/2019 13:32

Conferència i sortida a la Llitera