Ets a:  Inici » News  » Jornada de Treball a Tartareu per conèixer el registre fòssil a les Terres de Lleida en homenatge a Antoni Lacasa

Jornada de Treball a Tartareu per conèixer el registre fòssil a les Terres de Lleida en homenatge a Antoni Lacasa


El passat dia 29 de setembre de 2018 vàrem assistir al Centre de dinamització de Tartareu, al municipi de Les Avellanes i Santa Linya la nostra Associació Cultural Terres del Marquesat, vàrem col·laborar a la 46ª Jornada de Treball Registre fòssil a les Terres de Lleida.Durant la jornada es va fer una proposta d’un Parc Geològic a la Llitera i Ribagorça amb els municipis fronterers de la Noguera a càrrec de Josep M. Mata Perelló, “Els darrers dinosaures d’Europa: la divulgació d’un món fascinador”, amb Àngel Galobart;  “Una vida estimant els fòssils. El fons Paleontològic de Tartareu i de l’Institut d’Estudis IIerdencs”,  a càrrec de Antoni Lacasa Ruiz. Com els cianobacteris modifiquen l’atmosfera terrestre: els oncòlits d’Alòs de Balaguer, presentat per Josep Roqué i Buscató; “Registre fòssil a la zona d’Artesa de Segre“, amb  Ramon I. Canyelles; “Registre fòssil al Pla d’Urgell“, per Sebastià Garralón; “ Fòssils a la cantera del Talladell i el fons del Museu de Tàrrega “, amb Ramon Estadella; “Registre fòssil a la Vall del Corb i del Maldanell “ , a càrrec de Miquel Torres;  i “Registre de fòssils a les graveres del riu Corb i del Riu de les Arenes“ amb Miquel Torres, Rafel Martí, Jaume Torres i Jaume Massana.

A l’iniciar el cicle de les xerrades es va fer un homenatge al nostre company i membre de les Terres del Marquesat el paleontòleg Antoni Lacasa i Ruiz. En acabar el cicle de xerrades es va lliurar el Premi Athanàgia 2018 al mestre excursionista i apassionat de l’historia, Lluis Garrofé i Consul, reconegut com a Fill Adoptiu de Balaguer. Te el  reconeixement públic de ser la persona més gran que ha assolit tots els 3000 dels Pirineus,  i ha publicat el llibre “ Caminar per ser feliç. El mestre de les xiruques, on relata la seva experiència en vers la muntanya.

La jornada va acabar amb una visita a Tartareu, guiada per Xavier Escuder i Lluis Garrofé.

Cal recordar que des de el passat dia 19 de setembre i fins el 27 de gener de 2019 es pot visitar a la Sala Montsuar de I’IEI  l’exposició “ Paleontologia de les terres de Lleida “. Es tracta d’una àmplia col·lecció de patrimoni recollit durant 40 anys pels membres de la secció de paleontologia encapçalada pel seu coordinador, Antoni Lacasa.

Francesc  Gessé
Terres del Marquesat
[Publicat: 20/10/2018]

 Versió imprimible

Modificat el  06/02/2019 17:40

Jornada de Treball a Tartareu per conèixer el registre fòssil a les Terres de Lleida en homenatge a Antoni Lacasa