Ets a:  Inici » News  » Crònica de la sortida al Montsec

Crònica de la sortida al Montsec


El dissabte dia 11 de Juny va passar allò que es diu a la tercera va la vençuda i es que aquesta sortida al Montsec semblava impossible una vegada per assumptes personals i l'altra per la pluja. Bé, arribat aquest dia i no amb una mica de recel pel temps ens desplaçarem a Vilanova de Meià on ens esperava en Ramon Bernaus per dur a terme la sortida de botànica que ens havia preparat. La trobada fou a la bàscula municipal de Vilanova, concretament a les nou del mati, amb gent vinguda d'Agramunt, Artesa de Segre, Baldomà , Marcobau, Albesa, Cubells i Camarasa en total 22 persones.

Emprenguérem rumb a Gàrzola, passant pel camí vora el riu Boix, contemplant el bosc de ribera i les peixeres, en arribar les 10 hores, estàvem esmorçant a la Font de l'entrada al llogarret de Gàrzola, després de degustar la mel, la mistela i un estomacal molt bo  elaborat amb herbes medicinals , tots els productes eren del Montsec, tot un luxe.

Vàrem emprendre el camí que va a la pineda de pi blanc bora Garzola, i enfilarem camí amunt en vistes del poble de Vilanova on es contempla una magnifica panoràmica del Montsec i tota la vall de Meià, a la sortida del poble, sota el camp de futbol hi ha  l'antic safareig i en un petit recorregut ple de vegetació arribarem a la Font de L'ampolla, de retorn vàrem agafar la carretera que puja al pas nou on vàrem contemplar alzines, roures i el pi roig.

De baixada vàrem efectuar, una petita parada a la Font Blanca, on ens aturàvem a beure aigua.

Havent dinat una magnífica paella d'arròs, a Vilanova, al sobretaula vàrem parlar de plantes i ungüents medicinals preparats amb formules dels nostres avis i avantpassats.

Ens acomiadarem fins al proper dia 9 de Juliol amb motiu de les desenes jornades de la prehistòria a les Terres del Marquesat, que tindran lloc a Alós de Balaguer a les 8 de la tarda, en una conferencia  a càrrec de: M.A.Petit i X.Mangado(SERP i càtedra de prehistòria de la universitat de Barcelona) us i esperem.

[Publicat: 19/06/2011]

Francesc Gessé

Associació Cultural Terres del MarquesatVersió imprimible

Modificat el  14/09/2011 17:10

Crònica de la sortida al Montsec