Ets a:  Inici » News  » Crònica de la visita al CROMLEC de Seró i cloenda d'estiu

Crònica de la visita al CROMLEC de Seró i cloenda d'estiu


El dia 17 d'Agost, descoberta del Centre d'Interpretació del Túmul de Seró i Coll del Rat. El nostre bon amic i col·laborador en Ramon I.Canyelles ens va guiar a Coll del Rat, on hi ha l'església de Sant Miquel i després donarem un tomb pel recinte medieval de la població.

A les 12h arribàvem a Seró, on ens esperava el regidor de cultura d'Artesa de Segre en Josep Mª Mayora i les autoritats locals de Seró. Érem unes trenta vuit persones procedents d'Artesa de Segre, Alòs de Balaguer, Caldes de Montbui, Agramunt, Cubells, Camarasa i Barcelona.

En Josep Mª Mayora, junt amb en Ramon .I.Canyelles, es varen complementar molt bé en les explicacions  des del principi fins a la fi d'aquesta obra magnifica del Centre d'interpretació del Túmul de Seró , guanyadora de dos premis FAD.

Per finalitzar, varem degustar els productes amb la marca Cromlec . Sota aquesta marca que significa un monument megalític s'obre un ventall de moltes possibilitats presents i futures.

Des de la nostra entitat, augurem un gran futur a totes aquestes iniciatives i animem a tota la gent que visiti aquesta  magnifica obra  i no deixeu de comprar i provar tots aquests productes artesans  de molt alt nivell i qualitat.

Gracies amics, tornarem a vindre.

El dia 21 d'Agost, amb motiu de la Cloenda de les sortides d'estiu, varem posar rumb a la presa de Canelles una de les mes altes d'Europa 150 m i una capacitat de 640 h³  esta situada entre Catalunya i Aragó al riu Noguera Ribagorçana, es va construir als anys 55-60 del segle passat i això va produir la desaparició del poble de Blancafort, lloc d'on era filla Rosa Mateu Gesé, la besàvia de Lionel Messi jugador estrella de FC. Barcelona.

A la una de migdia, estàvem al poble de Tartareu, concretament al Centre de Dinamització del Patrimoni, local inaugurat fa uns mesos on podem observar entre altres coses una col·lecció de fòssils molt important. La nostra associació va fer una menció de en Lluis Garrofé, fill de Tartareu, treballador i caminador incansable i li varem entregar un dossier on mencionem una entrevista de la seva vida que li varen fer recientment i ell ens va dir que molt aviat sortirà un llibre que parla de la seva vida.

A les tres de la tarda estàvem dinant al Molí de Tartareu i en acabar varem fer un brindis d' acomiadat de l'estiu i vam fer entrega d'un diploma homenatge a en Manolo Coma i acte seguit en Josep Roqué ens va delitar passant un Power Point de les rutes d'estiu i un vídeo de la nostra presencia a Os de Balaguer el dia anterior (Un dia amb l'alcalde) en aquest cas era amb l'alcaldessa Estefania Rufach,  que ens va fer un guiatge fantàstic pel seu poble. Ens acomiadarem enunciant la propera sortida que serà el dia 14 de setembre i portarà per títol El cap de pont de Balaguer 75 anys i serà a càrrec de l' historiador balaguerí Josep Pla.

Francesc Gessé
Terres del Marquesat
[Publicat: 29-08-2013]Versió imprimible

Modificat el  12/12/2013 18:22

Crònica de la visita al CROMLEC de Seró i cloenda d'estiu