Ets a:  Inici » News  » Conferències i sortides estiu 2013

Conferències i sortides estiu 2013


El dissabte dia 6 de Juliol a les 6h de la tarda, ens endinsarem en el mon de la geologia, concretament a la zona de la masia, lloc que pertany Alòs de Balaguer, érem unes vint i cinc persones vingudes de llocs diferents.

En Josep Roqué ens va impartir una lliçó magistral de com vivien els cianobacteris en aquesta zona fa uns quants milions danys.

A les 20h al Casal Cultural d'Alós, va tindre lloc una conferencia a càrrec de la Dra M.A. Petit (Prof. de Prehistòria de la Universitat de Barcelona) El tema era "L'home d'Atapuerca ".

El Dimecres dia 7 d'Agost: Conferencia a Vilanova de Meià a les 20 h, sobre el Pallars i les Valls Fosca, Vall de Manyanet i Vall de Malpàs. A càrrec de Josep Ma Mata Perelló (catedràtic de mineralogia de la UPC de Manresa).

El Dijous dia 8 d'Agost: Sortida cultural a Sarroca de Bellera i la Cimentera de Xerallo, la part geològica la va fer en Josep Ma Mata.

A Sarroca de Bellera ens va rebre el Batlle Josep Ramon Lloret, els qual ens va acompanyar en tot moment, desprès de la recepció a l'ajuntament, varem donar un tomb pel poble i varem visitar l'església on hi ha un preciós retaule renaixentista i una mare de deu romànica.

Sobre les 14 h desprès de visitar la cimentera de Xerallo i l'exòtica església de Eduardo Torroja.

Varem anar a dinar al poble de les Esglésies concretament a Casa Batlle on varem rendir un bonic e emotiu homenatge al nostre bon amic i col·laborador en Llorenç Sánchez i Vilanova  i  varem obsequiar a ell i la seva esposa Laura amb dues tases de disseny amb el Logo del Marquesat i ell com sempre fa, ens va obsequiar amb una rifa de llibres els quals va signar al mateix moment.

El dia 12 d'Agost varem anar mes lluny, aquesta vegada a la Vall de Boí , de la ma de Ramon Bernaus, ens recrearem en el mon del romànic, Santa Maria i Sant Climent de Taüll i Santa Eulalia d'Erill la Vall, tot un luxe i que de veritat no saps pas quina es la millor.

Desprès de dinar, ens desplaçàrem a Pont de Suert i varem fer un cambi radical del romànic de Boí a l'església de l'Assumpció obra de Eduardo Torroja.

Per acabar ens varem perdre pel casc antic de la població i la veritat val la pena de pesar-hi un estona ja que es bonic i molt ben cuidat.

Molt aviat tindreu noves notícies de les dos últimes excursions d'aquest estiu.

L'equip de les Terres del Marquesat
[Publicat: 19-08-2013]Versió imprimible

Modificat el  12/12/2013 18:21

Conferències i sortides estiu 2013