Ets a:  Inici » News  » Resum de les darreres sortides d'estiu

Resum de les darreres sortides d'estiu


Us comentem les darreres sortides d'estiu: La visita a la Roca dels Bous a Sant Llorenç de Montgai, la sortida a la Vall d'Ariet i la cloenda de les activitats d'estiu amb la visita a Alberola.

Llorenç de Montgai: L'encant de la prehistòria dins d'un espai natural


Aquesta vegada el títol de la sortida cultural, es de lo més adient,  ja que el Jaciment Arqueològic de la Roca dels Bous té l'encant d'està situat en un lloc privilegiat per gaudir de la natura i la prehistòria. Tot això ens ho van explicar molt bé l'equip d'arqueòlegs de la UAB, el passat dia 13 d'agost.

Després de gaudir d'un bon dinar al  Casal i gaudir de les vistes del embassament la Judit Turiella ens va donar una explicació del poble de Llorenç d'una manera global i entenedora. És una visita cultural molt recomanable i relativament molt interessant.


Sortida Cultural a la vall d'Ariet

El passat Divendres dia 17 d'Agost ens endinsarem  en un dels racons insòlits , la vall d'Ariet, un lloc pràcticament deshabitat, però que te el seu encant hi ha petjades de dinosaure, les restes del Castell d'Ariet i també l'església de Sant Bertomeu, malauradament coneguda, últimament pel robatori de la seva campana d'obús de la Guerra Civil. Totes aquestes coses ens les va explicar molt bé en Ramon Canyelles, historiador i col·laborador de la nostra entitat.


Cloenda d'estiu. Visita Cultural a Alberola (Os de Balaguer)

El Dijous dia 23 d'Agost, va ser un maté molt complert, on es va barrejar l'història, la pintura, escultura i petjades fòssils d'un Entelodon d'uns trenta quatre milions d'anys. Vàrem gaudir d'una petita conferencia a càrrec del professor de Matemàtiques de la UAB en Xavier Mora, autor del llibre que du per títol Un poble del comtat d'Urgell : Alberola. Acte seguit en Victor Pedra pintor i escultor afincat a Alberola ens ensenyà les pintures de l'església de Sant Antoni de Pàdua i el seu taller de pintura i escultura. Ha fet diverses exposicions a la Galeria d'art sala Dalmau de Barcelona.  En fi, Alberola és un racó que val la pena visitar.

Després de dinar a Sant Josep del Molí, vàrem visionar un powerpoint de totes les excursions d'estiu a càrrec d'en Josep Roqué i ens acomiadarem donant les gràcies a en Jaume Leon, empresari de turisme i organitzador de la visita.

[Publicat: 27-08-2012]Versió imprimible

Modificat el  17/10/2012 17:26

Resum de les darreres sortides d'estiu