Ets a:  Inici » News  » Article: 'Una passejada per Baldomar'

Article: 'Una passejada per Baldomar'


El passat dissabte dia 14 d'octubre a les 14h, organitzat per l'Associació de veïns de Baldomar, varem assistir a la sardinada que va organitzar  aquesta associació i varem assistir unes 18 persones de Terres del Marquesat i 60 persones de Baldomar, en total 78.

Ales 17h30 varem iniciar la visita cultural i varem visitar l'església de l'Assumpció on en Ramon Canyelles (expert en història local) ens va fer l'explicació pertinent del mural de l'altar major pintat per l'artista local Antoni Borrell i va comentar el seu article sobre les campanes d'obús ja que aquesta església encara en té una en funcionament. Acte seguit, als voltants de l'església on hi ha un jardí dedicat a Arnau Mir de Tost, en Ramon Bernaus (catedràtic d'historia de l'IES d'Agramunt ) va explicar la historia de la nostra associació.

A continuació ja ens esperava l'Antoni Borrell (pintor i escultor) per endinsar-nos al món de l'arqueologia i paleontologia ja que ell té un museu particular molt ben estructurat i ben cuidat. També en Josep Roqué (dr. en ciències químiques) va fer una breu explicació. Sortírem del museu i continuàrem per la part baixa de la casa on l'Antoni Borrell té l'exposició d'alguns quadres nobles i tot un muntatge fet amb molt de gust que sembla un recinte medieval amb armadures i uns racons on no hi manca cap detall. Ens acomiadàrem de l'Antoni, de la seva companya Cristina i familiars. Per acabar, al Casal Cultural, varem visitar l'exposició " La Bauxita a les comarques de Ponent " on en Josep Ma Mata Perelló (catedràtic de mineralogia de la UPC i president del Geoparc de la Catalunya Central) ens va endinsar al món de la bauxita i les seves aplicacions i a continuació va obrir la conferencia " El futur Parc Geologic i Miner de la Noguera " on la Bauxita serà un component important.La nostra Associació Cultural " Terres del Marquesat " donem les gracies a les entitats : EMD Baldomar., ajuntament d'Alòs de Balaguer i als també col·laboradors particulars: Francesc Comabella, Josep Galcerán, Delfina Galcerán, Sra Rosa de Gorro, Joan Gorro, Josep Ma Mata Perelló i d'una manera molt especial a Jaume Farrando i Alès i Antoni Borrell.

Francesc Gessé
Terres del Marquesat
[Publicat: 20/10/2017]Versió imprimible

Modificat el  13/02/2018 18:41

Article: 'Una passejada per Baldomar'