Ets a:  Inici » News  » Visita cultural a Prades i l'Abellera

Visita cultural a Prades i l'Abellera


El dissabte dia 19 de Maig, vàrem posar rumb a Prades, aquesta vegada el tema era mixt es va compondre de geologia i historia.
A les deu hores érem a la plaça de Prades, una vegada organitzats ens endinsarem a traves del camí asfaltat  fins a l'ermita de la Mare de Deu de l'Abellera que es troba a 2 Km a llevant de Prades en una cinglera de 1020 m d'altitud dintre una gran balma on abans de la seva edificació havien viscut eremites entre ells Bernat Boïl fill de Prades i fou el primer llegat  apostòlic  a  Amèrica quan Cristòfol Colom arribà a l'illa de Cuba el 1492.

L'edifici actual va ser construït cap al 1570.Durant el segle XVIII s'hi van fer múltiples reformes .La imatge antiga fou destruïda per la  el 1936. En 1940 es va reproduir la imatge en marbre de Sarral. L'any 2003 fou proclamada patrona dels apicultors de Catalunya i el 2006 es va celebrar el 50 aniversari de la coronació de la Verge. En aquest entorn natural en Josep Roque i en Ramon Bernaus,  el primer ens va explicar tota la geologia de la zona i el segon tota la historia que no es poca.

Abans de dinar vàrem visitar el Saulonar  prop del cementiri de Prades on en Josep Roque ens explica detalladament la composició d'aquest material.

Havent dinat sobre les quatre de la tarda  de la ma de la Mercè experta guia de turisme, vàrem donar un tomb per la població, en diuen la Vila Vermella i es que sobresurt per tot arreu des de la muralla, església i altres edificis la pedra vermella arenis ca que li dona un toc molt especial. L'església parroquial es Santa Maria es un temple d'una sola nau de transició del romànic al gòtic. Es notable el cimbori gòtic amb sis grans contraforts exteriors. La patrona de la localitat es Santa Florentina. Per acabar , un audiovisual al Centre d'interpretació de les Muntanyes de Prades i vàrem posar fi a la nostra ruta.

El pròxim dia 16 de Juny visitarem la població d'Almenar on podrem gaudir de la col·lecció d'escultures de Lorenzo Quinn a la galeria Rafart, també visitarem l'església gòtica i dos museus d'aquesta localitat del Segrià us i esperem.

[Publicat: 01-06-2012]Versió imprimible

Modificat el  07/07/2019 12:33

Visita cultural a Prades i l'Abellera