Ets a:  Inici » News  » Crònica: sortida a Almenar

Crònica: sortida a Almenar


El dissabte dia 16 de Juny ens vàrem desplaçar al poble d'Almenar. Per començar, en arribar ens esperava en Ramir Rafart per fer-nos una visita comentada de la seva galeria d'art dedicada al mon de les escultures que tant magníficament ha realitzat en Lorenzo Quinn, fill del desaparegut gran actor de cinema Antoni Quinn.
La nostra gent va quedar bocabadada per tot el contingut d'aquesta obra tant colossal i també pel caràcter senzill i sensible d'en Ramir, una persona que estima l'art amb profunditat.

Dalt del turó encimbellada ens estava esperant l'església parroquial de Santa Maria  de la ma de Mossèn Jaume Pons ens endinsarem en l'historia d'aquesta magnifica obra dotada de elements del gòtic segle XIV amb un campanar del segle XVIII.

Una altra visita obligada es el Museu Etnogràfic  Casa Jan  que data de principis del segle XX, que reflecteix molt be com visqué la pagesia. Es de destacar que tot el muntatge i objectes allí exposats son donacions de la gent del poble i a estat una obra del voluntariat i per acabar visita a la presó als baixos del ajuntament els Banys Jueus de Casa Bepet i per tanca la visita, les magnifiques maquetes realitzades per en Paco Muñoz de Casa Balli vell un artista local magnífic .

En tot el recorregut de la visita ens van acompanyar i assessorar les regidores del ajuntament  Marta Alcobé i Teresa Malla i també l'Antoni Segalàs. A tots moltes gracies el col·lectiu de Les Terres del Marquesa us o agraïm de tot cor.

Francesc Gessé
Associació Cultural Terres del Marquesat
[Publicat: 24-06-2012]Versió imprimible

Modificat el  07/07/2019 13:38

Crònica: sortida a Almenar