Ets a:  Inici » News  » Article sobre les 19es Jornades Culturals d'Alòs

Article sobre les 19es Jornades Culturals d'Alòs


El dissabte dia 4 de Desembre a les 6 de la tarda al Casal Cultural d'Alós de Balaguer va tenir lloc  una conferencia sobre el Patrimoni Geològic d'Alòs de Balaguer, organitzada  per l'Ajuntament i Terres del Marquesat, emmarcat dins la XIX jornada Cultural.

La presentació la va efectuar el Batlle del poble en Lluís Soldevila i la xerrada la van fer conjuntament en Josep Roqué i Francesc Gessé membres de la associació abans mencionada.

El tema era complex , però es va explicar d'una manera planera i entenedora ja que el poble d'Alòs té un ric i variat patrimoni on podem trobar guixos , ofites, conglomerats i travertins. Les mines de bauxita de la Forradella i els Coms que durant mes de trenta anys van donar nom i vida a aquest poble.

Per últim l'or líquid que constitueix l'aigua de la Font del Prat, una de les més cabdals de la província, que antigament feia moure els molins d'oli i de farina i també feia energia elèctrica a traves d'una turbina instal·lada on avui hi ha el Restaurant del Molí.

Les canalitzacions i fonts per dintre de la població fan d'aquest poble un cas únic d'encant i bellesa que val la pena visitar.

En acabar la xerrada vàrem projectar una fotografia dels anys seixanta que commemorava la festa de Santa Bàrbara a la mina dels Coms.

També vàrem anunciar la sortida conjunta que efectuarem amb el Centre Excursionista de Balaguer el dissabte 27 de Febrer del 2011, que començarà al poble de Rubió de Mig i acabarà a Alòs passant per la mina de Forradella i l'antic camí. Podeu venir, tots i sou convidats.

Va cloure l'acte en Lluís Soldevila i nosaltres ens vàrem acomiadar fins el Divendres Sant del any vinent que començarem les properes sortides culturals.

[publicat: 06/12/2010]Versió imprimible

Modificat el  25/03/2011 19:45

Article sobre les 19es Jornades Culturals d'Alòs